Koken met passie

en liefde voor het product

Danny Budding

Mijn verhaal

Hoe het ooit begon is een vraag die mij regelmatig is gesteld. Het vuurtje werd ruim dertig jaar geleden aangewakkerd door een bevriende collega die veelvuldig op zakenreis was naar Amerika. Daarvandaan importeerden we zelf de eerste Webers. Het kon niet beter was destijds het idee. Want als barbecueën goed is in Amerika dan is het zeker goed voor ons in Nederland. De liefde voor het barbecueën bestaat nog steeds en inmiddels is de oude vertrouwde Weber al lang niet meer de enige barbecue die in gebruik is.

Met bevriende buren veelvuldig de families voorzien van eten. Recepten blijven uitproberen en daar waar de juiste combinatie tussen eten en drinken kon worden aangevuld met tips van ware meesterkoks schuwden we de momenten om te leren van deze grootheden zeker niet.

Met groepen buurmannen togen we door het ganse land voor Barbecue Clinics, (Weber) Academies tot serieuze barbecuefestivals aan toe. Tijdens deze festivals ontstond bij ons het idee om daar ook aan wedstrijden mee te doen. Zo besloten we om ware professionals in te huren om ons de kunst van het wedstrijdelement bij te brengen. 

Helaas voor ons ging dit gepaard met grote hoeveelheden smaakversterkers waar wij, vanuit onze passie voor puur en eerlijk vlees en vis, niet mee konden vereenzelvigen. Veel meer dan peper en zout en soms een goede rub is niet nodig om de gasten de juiste smaaksensatie te laten ervaren.

Doordat we met onze club steeds vaker complimenten kregen van onze meest kritische fijnproevers, lees: vrouwen en kinderen, was het besluit snel genomen om er iets meer mee te gaan doen. Zo is de naam Smoke & Glory ontstaan en heb ik mijn tijd en energie gestoken in het aanschaffen van steeds meer barbecues en alle denkbare benodigdheden. 

Om het niet allemaal voor onszelf te houden zijn we op locatie gaan barbecueën voor vrienden en bekenden. Dit is inmiddels een uit de hand gelopen en zeer tijdrovende hobby. Naast het beproefde concept om te barbecueën op locatie bestaan er ook ideeën om een vaste locatie in te richten. Maar daarover in een later stadium meer…

Danny

ingredienten

Ik zoek alles zelf uit, struin de regio's af naar mooi en eerlijke producten maar vooral ook naar het verhaal dat er bij hoort. Door samen te werken met de leukste kwekers en boeren weet ik dat mijn succes al voor 90% gegarandeerd is.

Plezier

Alles in het leven is beter als je plezier maakt, Dit staat bij mij en Smoke and Glory voorop. Samen lol, samen leven.

Van een grote groep tot een intiem diner, ik beleef overal plezier aan.

Danny Budding oprichter en pitmaster Smoke and Glory